miércoles, 2 de noviembre de 2011

Tagamanent


Este sábado hicimos la ascensión del Tagamanent desde Aiguafreda. En el pueblo hay que aparcar junto a la rotonda de la entrada sur. Después, seguir la indicación hacia la ermita de Sant Salvador, cruzar la riera por una pasarela y en el cruce tomar la pista que sube a la derecha. A partir de ahí sólo queda seguir las marcas rojas y verdes del GR-5. No hay perdida posible. Numerosos grupos de ciclistas recorren la zona, que es bastante propicia. También algún excursionista, pero menos. En poco menos de dos horas llegamos a la cima, ocupada por una gran iglesia rodeada de praderas. Es fuertemente aconsejable llevar la bota de vino y el tupperware de tortilla de patatas

En aquesta foto de Tagamanent esta feta la primavera del any1894,dal la esquerra,Lluis Portet seguit de Joan Portet Collel i Concepció Baucells Freixanet, baig cantonada Pepeta Freixanet i Pau Ordeix,Felipa Portet i Severi Ordeix.
Joan Portet Collell i Concepció Baucells Freixanet es varen casar el dia 28-10-1893, son els avis de la Merçè. Cuan hi ha havian nascut 2 fill va tenir que anar a la guerra de Cuba, pro va tornar,i va nèixer 11 fills mes, els 3 últims, l'Encarnaciòn,1 de gener de l'any 1911, la casa "Cal Sabater" de la plaça de l'esglèsia al poble de Aiguafreda i l'Angel i l'Antonia "El Moli" de L'Abella, a Sant Marti de Centellas.
Els seus oficis, la feina de barbè, de Torner, feia mànecs de ganivet, jocs de billes, etc., havia jugat la Merçè amb una baldufa feta del seu avi. Cuan vivien a Tagamanent, era el campaner.
En aquesta foto feta el any 1958 de esquerra a dreta, Francisco Xicoy Vila, Encarnación Portet Baucells, Lluïsa Portet Baucells, Antòn Avanco Mercader, La Merçè amb el seu promès Josep Mas Gordi.
La Lluïsa li feia molta il-lusiò una excursiò a Tagamenent donç i havia nascut i si havia estat uns anys de petita, pro va tenir un dia desagradable veient lo destroçat que estaba tot, principalment el Cementiri, que estaba tot arrencat, no hi havia cap creu ni cap ferro, en els llocs que s'hi habien enterrat familiars d'ella, hi van saltarlì les llàgrimas.


Mare de Deu de Tagamanent

Tambe l'any 1954, alumnes de l'escola de l'Abella amb Doña Gertrudis anarem de excursiò al Tagamanent i recordo que pasan pel camì, sense buscar-ne trobarem bolets sota les mates, en varem troba bastants i un rovellò que feia un pam.

Tagamanent, pujan el turò en Josep i la mercè, trobaren cabres 

Bosc de Tagamanent, Josep

Baix el turò de Tagamanent,Xavier

Dalt Tagamanent, Josep i Mercè







1 comentario:

  1. Exelent historia, En Josep i la Mercè mereixen alguna cosa mes i el seu record es molt important, les fotos excelents. Soc menbre de l' Associaciò Amics de Tagamanent, desitjaria posar-me en contacte amb vosaltres. Jaume Font fontrj@gmail.com

    ResponderEliminar