sábado, 5 de noviembre de 2011

Alsina de Can Valls

Pujat a sobre de aquesta alsina podem veure el poble de La Garriga abaix


. Ruta que es pot fer caminant des de La Garriga. També es pot accedir en BTT o 4x4 fins a St. Cristòfol de Monteugues. La resta del camí s'ha de fer a peu.

El sender puja força fins l'ermita deSant Cristòfol de Monteugues.
Aquesta és una antiga església parroquial del municipi del Figueró i Montmany (Vallès Oriental), a 653 m. d'alt., a l'entrada del Congost. Existia ja el 1021 i era sufragània de Sant Esteve de la Garriga; més tard fou independent i passà a ésser propietat del monestir de l'Estany (1139). El 1553 tenia només els masos Valls i Plans. Ara depèn de la parròquia del Figueró. La seva església, reformada el 1572, té l'absis romànic.

Can Valls, el meu marit, fa molts anys, donç encare era solter i ens vam casar l'any1963,un dia va anar a buscar bolets,i a sota aquesta Alsina tan gran va trobar plena de bolets (Carlets) que va ompli el cistell i encara en va deixa, diu que si es portat un coba, tambe L’ omplia, dons va triar els que li va sembla millor i els altres els va deixa, pro sempre mes se na recordat, dons mai mes na trobats atans bolets junts.

No hay comentarios:

Publicar un comentario