miércoles, 9 de noviembre de 2011

Puiggracios

 El temple es completa amb un cor i un cambril, de planta quadrada, que va ser acabat l’any 1771, i amb una casa, que originàriament era la de l’ermità que estava autoritzat a residir-hi. Entre 1910 i 1936 va ser, també, la seu de la parròquia de Montmany. A l’any 1936, el temple va ser profanat i, entre d’altres, un retaule barroc, existent ja l’any 1737. La imatge, però, va poder ser salvada per l’acció coratjosa d’uns veïns i va ser amagada en diversos llocs
Ja es té constància de la veneració de la imatge a la parròquia de Sant Pau de Montmany a finals del segle XIV. Fins a la construcció de Santuari, la imatge va ser sempre venerada en els diversos llocs on va estar ubicada l’esmentada parròquia de Montmany.
Mare de Déu de Puig-GraciósLa tradició marca que la imatge va ser trobada per un pastor i un bou, com reflexen els Goigs. La imatge que es venera, que es troba al cambril, data de principis del segle XV i és d’estil gòtic. Representa a Maria, dreta, alletant l’Infant, que el porta al braç dret, mentre que amb la mà esquerra li aguanta els peus, tot amb traces molt suaus i elegants. És daurada i policromada, i mesura 69 centímetres d’alçada.


Missa el dia de l'Aplec a Puiggracios

No hay comentarios:

Publicar un comentario