lunes, 24 de octubre de 2011

CARLET

ESCARLET VERMELL, escarlot vermell, carlet vermell 

DESCRIPCIÓ: gran, de 8-15 cm, primer convex, després aplanat i finalment una mica deprimit, amb el marge involut de jove, i més tard incurvat. La cutícula, que és parcialment separable, és llisa i lleugerament llistada, viscosa en temps humit, de color rosat i tacada de vermell vinós, més fosca al centre. El marge és més clar i es taca de groc crom. Làmines adnades, de color blanc, tacades lleugerament de vermell vinós. Esporada de color blanc, Peu robust, de 4-8 x 1,8-3 cm, cilíndric, una mica atenuat i, a vegades, corbat. És sec, llis o una mica esquamós, de color blanc; es taca de vermell vinós, com el barret. Carn abundant i compacta, fibrosa al peu, de color blanc, d'olor suau i gust dolç, a vegades una mica amargant.

No hay comentarios:

Publicar un comentario